Agenda

Babygericht opleiden

Datum:11 september, 2018
Locatie:Logavak, Joseph Haydnlaan, Utrecht
Website:http://www.logavak.nl/aanbod/9/208/987/babygerichtroc
Beschrijving:ROC’s komen vanaf 2018 voor de taak te staan hun studenten keuzedelen aan te bieden, als voorwaarden voor diplomering. Een van de keuzedelen ‘werken met baby’s’ sluit naadloos aan op het kwaliteitsconvenant van het ministerie van SZW en branchepartners in de kinderopvang.

Tijdens de opleiding pedagogisch werk en de stage is er voor studenten veel verdieping op het gebied van taalstimuleringen thema-gericht werken; met name gericht op peuters. Tot op heden is er weinig aandacht voor de groep kinderen die het meest kwetsbaar zijn: baby’s. Specifieke kennis op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling van baby’s in dit werkveld heeft versterking nodig. Zowel onderwijs als pedagogisch werkveld herkennen dit gemis en hebben plannen om hier vanaf 2018 een onderwijsaanbod voor te maken. De training ‘babygericht opleiden’ bereidt docenten ROC voor op het ontwikkelen en uitvoeren van dit keuzedeel.

In deze training krijgen docenten theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt om deze specialisatie om te zetten in een keuzedeel met betrekking tot het werken met baby’s. Hierbij is er aandacht voor ontwikkeling, zorg en pedagogisch handelen m.b.t. de baby en communicatie met ouders.

Deze 6-daagse scholing richt zich op het vergroten van de inhoudelijke knowhow van de docent gericht op het kijken en handelen richting baby’s en het overbrengen van deze expertise op leerlingen.



« Ga terug


Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]