Deze keer in de GO!-bijlage

Als gastouder kun je soms een niet-pluis-gevoel hebben over een gastkind. De signalen die de ouders afgeven, kunnen je zorgen baren. Wat doe je als je twijfelt over de veiligheid van een kind? Deze GO! biedt je adviezen over de manier waarop je je bezorgdheid het beste bespreekbaar kunt maken en geeft aan welke praktische stappen je daarbij kunt volgen.
Deze keer in de GO!-bijlage

GO-bijlage:

In dit nummer:

Niet-pluis-gevoel? Kom in actie!

Ken je dat? Zo’n niet-pluis-gevoel als een kindje bij je wordt gebracht? Aan het kind zie of merk je misschien niet direct dat er iets aan de hand is, maar signalen die ouders afgeven, kunnen je zorgen baren. Wanneer doe je daar iets mee en hoe? ‘Heb je het gevoel dat er iets niet klopt, kom dan altijd in actie. Niets doen is geen optie.’  (p. 40)

Kijk naar de talenten van je gastkinderen: Ieder kind is knap!

Zo divers als je gastkinderen zijn, zo divers zijn hun talenten. Elk kind is wel ergens goed in en daar kun jij in je opvang mooi op inspelen.  (p. 44)

Deskundigheidsbevordering via Video Interactie Begeleiding

Wil jij nog meer inzicht krijgen in het gedrag van kinderen en in je eigen interacties en ben jij toe aan deskundigheidsbevordering? Informeer dan eens naar Video Interactie Begeleiding (VIB) bij je gastouderbureau. Wij vroegen een bemiddelingsmedewerker en een gastouder naar hun ervaringen met VIB.

 (onder coördinatie van Belinda Fallaux)





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]