Onderzoek SP onder medewerkers kinderopvang

Kamerlid Tjitske Siderius van de SP is een onderzoek gestart onder medewerkers in de kinderopvang.
Onderzoek SP onder medewerkers kinderopvang

In de kinderopvang is er de afgelopen jaren veel veranderd. Er is aanvankelijk veel geïnvesteerd in de sector, maar de afgelopen jaren is er vooral fors bezuinigd. Met dit onderzoek wil de SP inzicht krijgen in wat de deze veranderingen teweeg hebben gebracht bij de werknemers van de kinderopvang en peuterspeelzalen.

Het onderzoek vraagt de mening van het personeel over de arbeidsomstandigheden, de werkdruk, de kwaliteit en veiligheid van het opvangen van kinderen. Daarnaast wordt ook de mening gevraagd over inhoudelijke onderwerpen als integrale kindcentra, het zogenaamde ontwikkelrecht voor peuters en de financiering van het stelsel van kinderopvang. Ook de toekomst van de kinderopvang komt aan bod.

De resultaten van dit onderzoek onder werknemers in de kinderopvang worden voorgelegd aan de regering en het parlement. Op deze manier brengt de SP de dagelijkse praktijk van de kinderopvang in de politiek. Uit de resultaten zal de SP ook conclusies kunnen trekken hoe het anders en beter moet.

Je kunt de vragenlijst nog invullen. Het onderzoek loopt tot 15 april 2016.

 





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]