Oprichting Stichting Kind en Seksualiteit

Op 16 april 2015 vindt het oprichtingssymposium plaats van de Stichting Kind en Seksualiteit in Amstelveen. Deze stichting is opgericht door professionals op het gebied van seksualiteit van kinderen en bedoeld voor verzorgers van kinderen van 0-12 jaar.
Oprichting Stichting Kind en Seksualiteit

 

 

 

De stichting heeft als doel om hen te informeren wat normaal seksueel gedrag is en wat niet. Door kennis hiervan te hebben, staan ouders en beroepskrachten sterker in hun schoenen, en kunnen ze beter inschatten wanneer gedrag normaal is en hoe ze hiermee om moeten gaan. De website www.kindenseksualiteit.nl is al een tijdje online en blijkt te voldoen aan een grote behoefte aan informatie over seksuele opvoeding en seksueel gedrag.

Voorzitter Melanie Linssen-Meijer: "De Stichting Kind en Seksualiteit biedt informatie en tips over hoe je een actieve rol kunt spelen in de seksuele opvoeding van je kind. Zo leer je je kind dat het de baas is over zijn eigen lijf. Seksuele opvoeding zegt veel over hoe je met elkaar omgaat en hoe je elkaars grenzen respecteert. Het vormt het begin van verantwoord seksueel gedrag op latere leeftijd. Juist jonge kinderen staan hier open voor, voordat seksualiteit een zekere beladenheid krijgt.”

Oprichtingssymposium Wat is normaal?
Mini-symposium over normaal seksueel gedrag van kinderen van 0-12 jaar
Datum:16 april 2015 14:00-17:00 uur
Adres: Het Nest, Laan van kronenburg 14, Amstelveen

Sprekers: Channah Zwiep, Ben Rensen en Iva Bicanic

Informatie en opgave: www.kindenseksualiteit.nl

Het mini-symposium wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS) en Stichting Voorkomen van Kindermishandeling (VKM).

 





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]