RIVM start website Gezonde Kinderopvang

Voor professionals die werken in de kinderopvang is de website www.gezondekinderopvang.nl in het leven geroepen.
RIVM start website Gezonde Kinderopvang

De site is een initiatief van het Centrum Gezond Leven van het het RIVM en bedoeld om bij jonge kinderen een gezonde leefstijl te bevorderen. De site is ontwikkeld is samenwerking met tal van partners uit de kinderopvangbranche.

De gezondheid van jonge kinderen bevorderen heeft voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan. (On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ze kunnen langer en beter participeren in de maatschappij. 

Het aanleren van gezond gedrag kan dan ook het beste zo jong mogelijk beginnen. Een Gezonde Kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Samen met ouders spelen kinderopvangorganisaties een rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Ook kunnen medewerkers van kinderopvangorganisaties het goede voorbeeld geven aan kinderen en ouders. 

Bekijk de site www.gezondekinderopvang.nl

 





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]