Agenda

Middagsymposium Meertaligheid, diversiteit en culturele verschillen thuis en op school

Datum:12 december, 2019
Locatie:Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Website:http://https://121219.logacom.nl/
Beschrijving:

Meertaligheid, diversiteit en culturele verschillen thuis en op school


In de meeste landen spreken de mensen meerdere talen, maar ook in ons land komt meertaligheid steeds meer voor. Wat is meertaligheid precies en wat betekent het thuis en op school? Hoe leer je eigenlijk twee talen tegelijk? Is het niet vermoeiend en hoe werkt dat in je brein? Hoe moet je als professional het gedrag van een meertalig kind beoordelen?

De sprekers van deze middag behandelen vanuit verschillende invalshoeken wat meertaligheid is, hoe kinderen meertalig opgroeien en hoe meertaligen functioneren.

Doelgroep

logopedisten, basisonderwijs, speciaal onderwijs, NT2 professionals, BSO, huiswerkbegeleiding, schoolmaatschappelijk werk, jeugdzorg

Sprekers

Marinella Orioni, auteur van Het meertalige kind, Meertalig opvoeden, en Hoeveel talen spreek jij?, biedt heldere inzichten over meertaligheid vanuit de samenleving, het brein, onderwijskundig en de gezinssituatie.

Ria Goedhart is hogeschooldocent bij het Seminarium voor Orthopedagogiek aan de Hogeschool Utrecht en auteur van Samenleren op een superdiverse school

Martine Broersen-Jong is klinisch linguïst en logopedist. Ze heeft ruime ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen binnen audiologische centra en cluster-2 onderwijs. 



Gratis bij deelname


Hoeveel talen spreek jij?
Marinella Orioni
t.w.v. €17,00




Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.121219.logacom.nl



Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]