Agenda

Webinar Grip op aanpak lastige jongeren

Datum:07 juni, 2021
Locatie:Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-grip-op-aanpak-lastige-jongeren
Beschrijving:

‘Alles al geprobeerd, maar niets helpt.’ Bekruipt dit gevoel je ook wel eens als hulpverlener? Sommige jongeren hebben zoveel problemen ontwikkeld dat ze het zelf nauwelijks meer overzien. Ze zijn niet alleen lastig voor zichzelf en hun omgeving, maar vormen ook voor de hulpverleners vaak een flinke belasting. 

Het Webinar Grip op aanpak lastige jongeren richt zich op de vaardigheid om de complexe problematiek op een doeltreffende wijze, maar ook in gezamenlijkheid op te lossen. We maken gebruik van de ordening die het Waaiermodel© aanbrengt bij de veelzijdige aanpak. Je zal merken dat je met elkaar meer regie krijgt doordat je structuur hebt leren aanbrengen in het complexe behandelproces.

Elke aanpak van de jongere bekijk je vanuit de helikopterview en van daaruit deel je het op in 5 thema-fasen. Dit biedt overzicht. Daarnaast geven we een overzicht van de verschillende kennisdomeinen die je in de aanpak gaat integreren. Stap voor stap laten we zien hoe je met het Waaiermodel overzicht creëert en grip krijgt op het handelen in de praktijk. We nemen je mee in de het opsporen van valkuilen en gemiste kansen. En dan verschijnen bij deze uitleg van de behandelstructuur vanzelf de mogelijkheden om in te grijpen.

Het Waaiermodel© Vormt de rode lijn door het webinar. Je ontvangt materiaal dat op dit model is gebaseerd en waar tijdens het webinar mee aan de slag gegaan wordt. Het webinar geeft je voldoende in handen om er daarna zelf in je beroepsuitoefening mee aan de slag te gaan.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]