Kinderopvang Congres: 28 maart in de Reehorst te Ede

Thema: 'Iedereen is uniek'

Het 15e (!) Kinderopvang Congres zal in het teken staan van 'omgaan met verschillen'. Wanneer elk kind (ook wanneer de ouders niet werken) naar de kinderopvang gaat, is dat dan goed voor zijn ontwikkeling?

In ieder geval komen dan kinderen van allerlei afkomst en achtergrond naar het kindercentrum. Kinderen van verschillende sociale milieus, uit andere landen en met andere religies groeien samen op. Ouders, met of zonder baan en scholing, ontmoeten elkaar en praten samen met jou als leid(st)er over de opvoeding. In veel peuterspeelzalen en voorscholen is deze 'diversiteit' van kinderen en ouders al een feit. Voor de kinderdagverblijven van nu betekent dit dat er andere groepen kinderen bij komen. Samenwerking met scholen zal ook gaan toenemen, zeker voor de buitenschoolse opvang. Zijn we daar op voorbereid? Wat moet je kunnen om goed met deze verschillende doelgroepen te werken? Kunnen we omgaan met dat éne unieke kind, maar kunnen we óók zorgen voor een 'samenleefgevoel' en verbondenheid?
Op het Kinderopvang Congres worden beroepskrachten voorbereid op de grotere diversiteit aan kinderen en ouders die zij zullen verwelkomen. Leid(st)ers, managers, studenten en opleiders worden dit 15e jaarcongres weer volop geïnformeerd.

Reserveer vast in je agenda: woensdag 28 maart, Kinderopvang Congres in De Reehorst te Ede. Meer informatie volgt in KIDDO 1 van 2007, verschijning half januari.





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]