Deze keer in de GO!-bijlage

KIDDO bestaat deze maand 15 jaar, reden voor slingers! En GO! viert het jubileum natuurlijk mee. In deze uitgave daarom veel persoonlijke (en herkenbare!) verhalen van jouw collega’s, die vertellen waarom hun werk elke dag een feestje is. Plus tips hoe je samen met je gastkinderen tradities en feesten kunt vieren. Wij wensen je veel plezier met deze GO!

Deze keer in de GO!-bijlage

In dit nummer:

Gastouders in de spotlights: hoe doen zij het?
Gastouderopvang is een kleinschaliger, persoonlijker en ook goedkoper kinderopvangalternatief. Maar het is vooral ontzettend leuk om gastouder te zijn! Vier erkende gastouders vertellen gepassioneerd over de uitdaging en de voldoening van hun verzorgende en flexibele baan. ‘Ik ben continu met mijn werk bezig en geniet er enorm van!’ (p. 40)

Feesten en rituelen in de gastouderopvang
Feesten vormen sleutelmomenten in het leven van volwassenen en kinderen. Met een feest markeren we een belangrijke gebeurtenis, zoals een geboorte, een verjaardag of een religieuze feestdag. Feesten en tradities helpen kinderen om het begrip ‘tijd’ beter te vatten. Bovendien bevestigen ze normen, waarden en cultuur en dragen daarmee bij aan een van de vier pedagogische doelen: de overdracht van waarden en normen. Ook rituelen zijn belangrijk. Je creëert er meer voorspelbaarheid en structuur mee in je opvang, waardoor kinderen zich veilig en geborgen voelen. (p. 44)

Voorleesfeest: spelenderwijs bezig met taal en interactie
Zoals je in het kader op deze pagina leest, zullen taal- en interactievaardigheden van gastouders krijgen de komende jaren meer aandacht krijgen. Als gastouder ben je met je gastkinderen de hele dag bezig met taal en interactie. Hoe interessant en eenvoudig werken aan taalontwikkeling kan zijn, laat gastouder Petra Wetzels zien. Met haar zelfgemaakte vertelkast maakt ze van interactief voorlezen een feestje. (p. 46)
(onder coördinatie van Belinda Fallaux)





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]