Op de cover: Jimmy

Begeleidster Linda van den Berg (28): ‘Sinds 2009 werk ik bij Kindergarden Haarlem, een sprookjesachtig kinderdagverblijf aan de rand van het bos. Ik vind het een fijne plek. Je hoort vogels tjilpen, ziet eekhoorntjes eten zoeken en je ruikt de bomen. Er heerst vaak een oase van rust.'

Op de cover: Jimmy

'Ik begon als groepsleidster op een van de babygroepen. Een knusse groep met uitzicht op de gigantische tuin. De babygroep runnen vond ik elke dag weer een uitdaging. De juiste verzorging aanbieden, flesjes melk geven aan “weigeraars” of het geruststellen van nieuwe ouders met hun baby’tje. Na 2,5 jaar kleine baby's te zien opgroeien tot dreumesen en onzekere ouders naar zelfverzekerde, was voor mij de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. 
 
Op de peutergroep ging het anders: het kan hier een gezellig kippenhok zijn! Ik vind het elke dag weer een feestje. De peuters ontwikkelen zich razend snel en ik leer elke dag van ze. Er wordt veel meer gespeeld en spelen is leuk, spelen is leren, spelen is ontdekken en spelen is ontwikkelen. Ik ontdekte dat het perfecte speelgoed gewoonweg niet bestaat. Het ene kind is dol op duplo, terwijl het andere kind daar niets aan vindt. Wanneer een grote doos in de gang stond liep het ene kind er zo aan voorbij, terwijl het andere kind zich waande als Zwarte Piet in het Pietenhuis. Bij Kindergarden bepaalt het kind grotendeels zelf welk speelgoed goed of passend is voor hem of haar. 

In onze visie staat de ontwikkeling van het kind tot een bewust, vrij en zelfstandig mens centraal. Die visie sluit helemaal aan bij de mijne! Ik vind het belangrijk dat kinderen veel buiten kunnen spelen en gezonde voeding krijgen. De huishoudelijk medewerkers bereiden heerlijke lunchmaaltijden en zorgen dat wij dan alle aandacht aan de kinderen kunnen schenken. We hebben de mooiste gesprekken. Zo vertelt een peuter mij dat suiker heel slecht voor je is, en een ander dat zijn papa een apparaat is (advocaat). Het is fijn om te mogen samenwerken met mijn collega's. Het is toch een soort tweede relatie die je hebt. Ik kan met ze lachen en ik kan van ze leren.

Naast mijn collega's vind ik het contact met de ouders ook erg belangrijk. Ik wil dat ouders zich welkom voelen en weten dat ze geen nummer zijn. Ik probeer dat mogelijk te maken door ze te groeten wanneer ik ouders tegenkom en af en toe wat meer tijd vrij te maken voor een uitgebreidere overdracht.

En dan onze Jimmy James, het covermodel van deze KIDDO. Hij is als kleine baby bij ons gekomen en nu alweer 2,5 jaar oud. Jimmy is half Nederlands-half Kantonees. Het is een blije en sociale peuter en een echte charmeur. Hij speelt graag met andere kinderen en fietst regelmatig hard door de tuin als brandweerman.' 





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]