In je blootje

over bloot en je lichaam
Melanie Meijer en Iva Bicanic
ISBN: 9789085605362
32 pagina's

Prijs: € 12.90
Bestel aantal:


Als het buiten koud is doe je veel kleren aan, in het zwembad kleed je je uit en doe je een zwemkleren aan, onder de douche ben je bloot. Kleuter Luuk en peuter Roos hebben een leuke dag in het zwembad.
De korte teksten en duidelijke paginagrote illustraties geven een duidelijk beeld van iedere situatie. Die situaties geven op een natuurlijke manier aanleiding om te praten over bloot, geslachtsdelen en je lichaam. De vragen nodigen jonge kinderen uit om te vertellen wat zij aan hebben onder de douche of in het zwembad en hoe zij hun piemel of spleetje noemen.

Francien Lamers-Winkelman (bijzonder hoogleraar en hulpverlening inzake kindermishandeling) zegt over het boekje: .
De baas over je billen...' zong Ome Willem al jaren geleden in een preventieprogramma voor jonge kinderen. Maar net zo goed de baas over je plasser. Als je niet weet hoe je je plasser noemt, dan kan je er ook de baas niet over zijn. Ouders en kinderen moeten net zo gemakkelijk over plassers en spleetjes kunnen praten als over hun oren en hun neus. Met dit boekje wordt dat praten een stuk makkelijker en vrolijker.

In je blootje is het eerste boekje in de weerbaarheidsreeks voor jonge kinderen. In Dat is fijn ervaren Luuk en Roos welke aanrakingen ze wel en niet fijn, in Nee zeggen mag zeggen Luuk en Roos nee tegen lichamelijke contacten die ze niet prettig vinden. .

Een serie boekjes die professionele opvoeders een handvat biedt om met jonge kinderen over gewenst en ongewenst lichamelijk contact te praten.

Download hier de In je blootje-kleurplaat!


Klik hier voor recent verschenen artikel uit Het Jonge Kind
Klik hier voor een recent verschenen artikel uit
Pedagogiek in Praktijk

Van dezelfde auteurs is ook verschenen:
Dat is fijn

Nee zeggen mag

Recensie Boeketje-onderwijs.be


Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]