Het kind centraal in de kinderopvang

Opvoeden vanuit respect en contact
Manja Haze
ISBN: 9789088502880
224 pagina's

Prijs: € 28.50
Bestel aantal:


De kwaliteit van kinderopvang valt of staat met de kwaliteit van een pedagogisch medewerker. Het boek Het kind centraal in de kinderopvang nodigt pedagogisch medewerkers uit om bewuster en anders naar het kind, de pedagogische voorbereide omgeving én zichzelf te kijken.

Het kind centraal in de kinderopvang heeft als doel een verdere professionalisering van het beroep pedagogisch medewerker, zodat het kind in de kinderopvang écht centraal komt te staan waarbij het met respect wordt behandeld. Vaak vinden en zeggen we dat we kinderen altijd respectvol en serieus behandelen, maar is dat ook daadwerkelijk het geval?

Naast de houding en attitude van de pedagogisch medewerker wordt er in het boek aandacht besteed aan een taalrijke omgeving en het belang van zelfstandigheid en vrijheid binnen grenzen voor jonge kinderen. Tevens komt de kracht van een uitdagende en uitnodigende voorbereide omgeving aan bod.

Het boek zet aan tot nadenken, tot discussies en tot een verdere bewustzijnsontwikkeling, waardoor het boek zowel geschikt is voor studenten als ervaren pedagogisch medewerkers die met kinderen werken tussen de nul en vier jaar. Tevens zal het leidinggevenden en overige opvoeders van jonge kinderen stof tot nadenken geven en bruikbare handvatten bieden. Het boek geeft naast theoretische informatie, veel concrete voorbeelden, suggesties en opdrachten waardoor het als praktisch handboek te gebruiken is in de dagelijkse praktijk van de kinderopvang en opvoeding.

Manja Haze heeft in 1993 haar eigen kinderdagverblijf opgezet in Hengelo. Naast haar werk als directeur heeft zij een pedagogisch adviesbureau, Intrinsiek, van waaruit ze voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit de onderbouw en studenten trainingen, gastlessen en workshops verzorgt. Tevens coacht en begeleidt Manja pedagogisch medewerkers op de werkvloer. Manja wil pedagogisch medewerkers en leerkrachten inspireren en uitnodigen om anders naar kinderen, zichzelf en de pedagogische omgeving te kijken. Groei begint met bewustwording.

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]