Agenda

Ouderschapskennis expert-meeting: Samengestelde gezinnen

Datum:13 november, 2019
Locatie:Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Website:https://131119.logacom.nl
Beschrijving:

Samengestelde gezinnen; de moet- en mijdregels op weg naar stiefsucces

We kennen de cijfers; meer dan de helft van de samengestelde gezinnen loopt uit op een tweede scheiding. Ongelooflijk frustrerend, en vaak ook beschadigend, terwijl het begint met goede bedoelingen en hoge verwachtingen. Hoe komt het dat het niet lukt? Ligt het aan (het gebrek aan) de bloedband die kruipt waar ie niet gaan kan? Welke dilemma’s, belangen en emoties dwarsbomen een succesvolle en duurzame samenvoeging van systemen? Wat kun je er als professionals en omstanders aan bijdragen dat samengestelde gezinnen wél slagen?

Greet Meesters gaat in gesprek met Gideon de Haan over morele dilemma’s en strijdpunten, de rol van emoties, wat het van ouders/volwassenen vergt om een veilige plek te creëren voor elkaars kinderen en zichzelf en hoe je daar als leerkracht, ouderbegeleider, jeugdzorgmedewerker of andere betrokken professional een rol in kunt spelen.

De expert-meetings van het vaktijdschrift Ouderschapskennis zijn voor iedereen die in zijn werk ouders ontmoet. Om kennis op te doen maar ook om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het behartigen van de belangen van ouders, in gesprek gaan met het ouderperspectief als uitgangspunt, de psychologie van ouderschap doorgronden – dat is en blijft complexe materie.

Meer informatie over deze expert-meeting vindt u op www.131119.logacom.nl


Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]