Agenda

Webinar Jonge veelplegers: een 5 stappen aanpak

Datum:10 juni, 2021
Locatie:Logacom Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-jonge-veelplegers-een-5-stappen-aanpak
Beschrijving:

Hoe moeten jonge veelplegers worden aangepakt? Moeten ze uit hun omgeving worden weggehaald? Gaan jongeren die vroeg in de criminaliteit belanden niet eindeloos door? Dit webinar geeft antwoord op deze en andere vragen.

Het webinar bestaat uit twee delen. In het eerste uur worden de belangrijkste uitkomsten gepresenteerd van jarenlang onderzoek naar een grote groep jonge veelplegers. In het tweede uur wordt ingegaan op de aanpak van deze problematische jongeren.

Hoogleraar Ido Weijers leidde vanuit de Universiteit Utrecht een onderzoeksteam dat een groep van 81 jonge Utrechtse veelplegers 15 jaar heeft gevolgd (I. Weijers, Veelplegers aanpakken, SWP, 2019). De bevindingen van deze unieke longitudinale studie leveren belangrijke nieuwe inzichten op in de leef- en denkwereld van deze jongeren, hun motieven om door te gaan of te stoppen en de rol van hun ouders, hun partner, de school, hulpverlening en reclassering. Vrijwel alle jonge veelplegers zijn rond hun 30e gestopt met hun antisociale levenswijze.

Deze studie bracht aan het licht dat er verschillende fasen in het proces richting stoppen kunnen worden onderscheiden. De aanpak moet worden afgestemd op de fase waarin de jongere zich bevindt. Op verzoek vanuit het veld is inmiddels een vragenlijst ontwikkeld om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingsfase richting desistance van de jongere. Er bestaan veel misverstanden over het verloop van de criminele routine bij deze jongeren en over hun geëigende aanpak. In dit webinar wordt een aanpak in vijf stappen aanbevolen met indicaties voor sancties en zorg.


Gratis bij deelname


Veelplegers aanpakken
Ido Weijers
t.w.v. €34,00

Het boek wordt per post toegestuurd naar het opgegeven adres.
 Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]