Agenda

Webinar Trauma: Herstel in eigen hand

Datum:10 juni, 2021
Locatie:Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-trauma-herstel-in-eigen-hand
Beschrijving:

Webinar Trauma: Herstel in eigen hand

Gegeven door dr. Anneke Vinke

Ga voor het programma naar de website.

Parallel en/of voorafgaand aan traumabehandeling is het zinvol om cliënten concrete handvatten te geven om hun eigen herstelproces te bevorderen en in eigen hand te nemen. Daarom ligt in dit webinar de nadruk op de hulpmiddelen die cliënten zèlf in kunnen zetten om traumaherstel te bevorderen.

Het gedachtegoed van psychotherapeute Babette Rothschilds staat centraal in dit webinar waarin, naast achtergrond informatie over trauma en trauma-reacties, vooral aandacht geschonken wordt aan haar 8 sleutels tot veilig trauma herstel. Gezond verstand is leidend. Pasklare antwoorden zijn er niet maar wel 8 sleutels, tips en trucs waarmee professionals hun cliënten als voorbereiding of ondersteuning van traumabehandeling kunnen helpen hun eigen weg te vinden en het leven van alledag weer op te pakken. We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt!

In het webinar krijg je een verfrissende kijk op wat er wel kan als iemand een trauma heeft meegemaakt met vooral de boodschap de cliënt te helpen dicht bij zichzelf te blijven. We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.

image

 

Bij deelname inbegrepen


Herstel in eigen hand
Babette Rothschild
t.w.v. €27,00

 

 

 

 Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]