Als gastouder ben je nooit uitgeleerd

Werken met kinderen vraagt professionaliteit. Veel gast- of onthaalouders investeren om die reden in hun persoonlijke ontwikkeling en laten zich bijscholen. Welke impuls geeft een cursus of training aan je werk? Vier gastouders vertellen.
Als gastouder ben je nooit uitgeleerd

 

‘Ik werk al heel lang met kinderen. Je zou dus kunnen zeggen dat ik een ervaren opvoeder ben. Maar de maatschappij verandert. Er zijn veel gebroken gezinnen en je hoort steeds vaker van problemen als mishandeling en misbruik. Er ligt meer druk op kinderen dan ooit, denk ik. Sommige kinderen zie ik echt ploeteren, hoe klein ze ook zijn. Ik vind het belangrijk om een stabiele factor in hun leven te zijn en daarom vind ik dat ik meer in huis moet hebben dan de standaard pedagogische vaardigheden. Juist bij problemen is het van belang om een kind meer te kunnen bieden.'

Wil jij de rest van dit verhaal lezen, of misschien de verhalen van de andere gastouders? Lees dan gauw verder: de rest van het artikel vind je hierNog geen eigen KIDDO op je mat? Word gauw abonnee!








Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.



Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]