Bijna 10.000 kinderen dansen en zingen voor Gezonde Kinderopvang

Op maandag 2 november gaf staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) digitaal het startsein voor het Gezonde Kinderopvang-feestje. Via een livestream zongen en dansten bijna 10.000 kinderen van ruim 100 kinderopvanglocaties gezamenlijk het speciaal gemaakte Gezonde Kinderopvang-lied ‘Doe mee en droom!’. Hiermee vierde Gezonde Kinderopvang alles wat zij de afgelopen vier jaar heeft bereikt én dat het programma de komende jaren wordt voortgezet.
Bijna 10.000 kinderen dansen en zingen voor Gezonde Kinderopvang


Sinds 2017 werken al zo'n 700 kinderopvangorganisaties aan Gezonde Kinderopvang en zijn ruim 1000 kinderopvangmedewerkers opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang. Dat alle kinderopvangorganisaties in Nederland een coach Gezonde Kinderopvang hebben is een van de ambities van het landelijke programma. 

Staatssecretaris Blokhuis: “Dankzij het programma Gezonde Kinderopvang krijgen steeds meer kinderen de kans om gezond op te groeien. En we willen dat meer kinderen in Nederland een gezonde start krijgen, daarom roep ik alle kinderopvanglocaties in Nederland op om mee te doen.”

KIDDO special 2020 | Gezonde Kinderopvang 0-12 jaar. Reserveer nu je exemplaar!

Meer lezen over Gezonde Kinderopvang? De special bij KIDDO nummer 6 staat dit jaar in het teken van dit thema. In deze special zijn de best gelezen artikelen over bewegen, dagritme en voeding verzameld en gebundeld. Je kunt onder andere de volgende artikelen lezen:
 

  • Hoe laat je kinderen iets nieuws proeven? 7 tips om gezond en gevarieerd eten te stimuleren;
  • Groen, groener, groenst. Alles wat je binnen doet kun je buiten ook doen;
  • Bewegen is de basis van alles wat een kind leert;
  • Kinderyoga: in balans met kinderyoga;
  • Fitte kinderen bij de gastouder;
  • Media opvoeding;
  • Waarom eten om half 12? 
Lees meer en reserveer je exemplaar. Hoe meer je bestelt, hoger de korting. Reserveer hier.


Gezonde Kinderopvang 
Gezonde Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties om structureel te werken aan een gezonde leefstijl van kinderen (0-12 jaar) en deskundigheid van medewerkers. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan thema’s als voeding, bewegen en mediaopvoeding. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  en SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. De coördinatie ligt bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  en Voedingscentrum. 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]