Buitenschoolse opvang blijft gesloten, kinderopvang ‘teleurgesteld’

De sluiting van de buitenschoolse opvang sinds 16 december vorig jaar wordt verlengd, heeft het demissionaire kabinet gemeld op de corona-persconferentie van dinsdag 23 maart. De besmettingscijfers blijven hoog en daarom kan van versoepelingen geen sprake zijn. Wel blijft noodopvang geboden worden binnen de reguliere tijden van de bso aan ouders in cruciale beroepen en aan kwetsbare kinderen.
Buitenschoolse opvang blijft gesloten, kinderopvang ‘teleurgesteld’

Ook de compensatieregeling van de overheid voor de kosten van de bso voor ouders die de facturen blijven doorbetalen, blijft doorlopen. Wel wordt de komende tijd gekeken hoe bso’s veilig kunnen openen.

De kinderopvangbranche is teleurgesteld over het besluit de bso vooralsnog gesloten te houden. Volgens de branche laten de besmettingscijfers zien ‘dat het verantwoord is bso weer te openen’. Immers, de basisscholen en kinderdagverblijven zijn inmiddels weer een paar weken open en uit testen blijkt dat slechts een klein percentage van de kinderen besmet raakt. De besmettingscijfers bij de basisscholen en in de bso-noodopvang blijven onverminderd laag. In de noodopvang loopt de bezetting vaak op tot boven de 50 procent en worden ook kinderen van verschillende scholen en klassen op één locatie en in één groepsruimte opgevangen. Maar zijn er geen aanwijzingen dat dit extra besmettingen tot gevolg heeft, zo hebben BMK, BK en BOinK geschreven aan minister Koolmees van Sociale Zaken.





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]