Emowijzer | Samen praten over wat je voelt

Angst, boosheid, frustratie en machteloosheid. Je herkent het vast wel. Zo lang in isolatie zitten, met een heel gezin, is zwaar. Kinderen maken ruzie. Huilen veel of zijn bang en verdrietig, omdat ze hun vriendjes missen. Ben je op zoek naar iets dat kinderen kan helpen? Lees dan verder!
Emowijzer | Samen praten over wat je voelt

 

Ken je de Emowijzer? Dat is een mooie plaat met daarop 16 getekende poppetjes die met hun gezicht en lijfje een gevoel uitdrukken. Emowijzer helpt pedagogisch medewerkers en ouders om op een gemakkelijke manier met kinderen te kunnen praten over gevoelens. Aan de hand van de leeslinten in het midden van het boek, maak jij van karton een echt mini schommeltje. En daarna kun je eenvoudig aan de slag.

Praten over gevoelens lucht op. Gevoelens schommelen de hele dag alle kanten op. En nu tijdens de Corona-crisis schommelen ze waarschijnlijk nog sneller. Het is belangrijk voor kinderen dat je even stilstaat bij deze gevoelens. Gevoelens benoemen en accepteren helpt. Ook belangrijk is te weten dat alle gevoelens er mogen zijn. Ze horen bij een mens en doven ook weer uit. In een situatie als deze kan het echt niet de hele dag gezellig zijn. Wel kun je met elkaar in gesprek over wat je nu voelt.

Dus, terwijl buiten de zon schijnt, kunnen jullie samen met de Emowijzer aan de slag. Je schommelt naar het poppetje, dat het gevoel laat zien wat jij nu voelt. Daarna mag het kind en dan, terwijl jij luistert, zacht en zonder oordeel, ontstaat er een puur gesprek. Over wat jullie nu voelen… Even stilstaan bij wat je voelt, kan lucht geven. Ben je klaar? Ga dan samen iets leuks doen. Waardoor je je weer even prettiger voelt.

Meer weten? Voor info, voorlichting en training, kijk op: 
www.emowijzer.nl

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]