Gratis informatieavonden voor gastouders (incl. boek!)

Gastouderopvang is een belangrijke vorm van opvang voor een groot aantal kinderen in Nederland. Ook voor de gastouderopvang is het van belang een goede pedagogische kwaliteit te kunnen bieden aan deze kinderen. Mirjam Gevers-Deynoot en Iris Bollen, beide werkzaam voor het Kohnstamm Instituut, hebben daarom in opdracht van het Kinderopvangfonds en het ministerie van SZW 'De kwaliteitsmonitor Gastouderopvang' ontwikkeld. Dit najaar vinden er vier informatieavonden over deze tool, die de kwaliteit van de (eigen) gastouderopvang in kaart brengt, plaats. Gastouders en medewerkers van gastouderbureau's zijn van harte welkom op deze gratis bijeenkomsten. Voor elke deelnemer is er een exemplaar van het boek beschikbaar.
Gratis informatieavonden voor gastouders (incl. boek!)

 

Over het boek

De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang is afgeleid van een wetenschappelijk onderbouwd instrument en biedt praktische handvatten waarmee gastouders en gastouderbureaus zelf op relatief eenvoudige wijze de pedagogische kwaliteit van de gastouderopvang in kaart kunnen brengen. Het instrument richt zich op de onderdelen Interactievaardigheden, Kwaliteit van de Leefomgeving en Structurele Kwaliteit. Gebruik van deze Kwaliteitsmonitor maakt duidelijk wat de sterke en zwakkere kanten van de eigen opvang op deze onderwerpen zijn en op welke concrete punten de kwaliteit (verder) verbeterd kan worden. 
De ontwikkeling van De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang werd financieel mogelijk gemaakt door het Kinderopvangfonds en de directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Gratis bijeenkomsten

De avonden zijn op/in:

  • 12 september - Utrecht
  • 19 september - Fluitenberg (Hoogeveen)
  • 26 september - Haarlem
  • 3 oktober - Eindhoven

Meer informatie en aanmelden via de website van Boink.





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]