Minimuze: Modeshow

Het nieuwste liedje van Saskia Beverloo en Tineke Vlaming: Modeshow. Met de bijbehorende spelideeën goed voor een gezellig muziekmomentje! Lees de rubriek in KIDDO. Hier kun je het liedje beluisteren en vind je de aanvullende benodigdheden en extra spelideeën.
Minimuze: Modeshow

 

Hier kun je het liedje beluisteren

Notenschrift
Download het notenschrift

Credits:
Auteur: Tineke Vlaming
Arrangement: Marius Diepenhorst
Zang: Liesbeth Janse
Met toestemming overgenomen van Gehrels muziekeducatie; www.gehrelsonline.nl

Extra activiteiten

Voelen

Spijkerstof, tricot, fluweel, breiwerk, zijde: al die stofjes voelen anders aan. Van lapjes met verschillende textuur kun je een voelmemory maken. Neem van elke stof twee lapjes. Laat eerst de kinderen al die lapjes voelen en bekijken. Dan leg je één set voor de kinderen neer en de andere set haal je weg. Je stopt één lapje daarvan in een doos of zak. Laat een kind voelen aan dat lapje. Kan hij aanwijzen welk lapje hij voelt? Geef zo alle kinderen een beurt. Oudere peuters en kleuters kun je vragen hun handen op de rug te doen, dan leg je daar een lapje in en kunnen ze, zonder stiekem te kijken, voelen.

Knutselen

Voor een speciale gelegenheid kunnen de kinderen een T-shirt, schort of pet versieren met textielverf. En daarna zingen jullie opnieuw het liedje Modeshow, mét een mooie show erbij:

Ik heb mijn eigen shirt versierd, kijk eens hier, hoe vind je dat?

Een shirt met blauw en rood en groen en ik ben zo trots als wat.


 

Over de auteurs
Saskia Beverloo geeft bij Muziekcentrum Harlekijntje muziekcursussen voor (groot)ouders, baby’s, peuters en kleuters. Daarnaast verzorgt ze workshops voor kinderen en pedagogisch medewerkers en is ze schrijver van peuter- en kleuterliedjes.
Tineke Vlaming is Muziek op Schoot-docent en heeft veel cursussen op kinderdagverblijven gegeven. Zij is redacteur van De Pyramide, een vakblad voor muziekeducatie, schrijft veel liedjes en illustreert ze.

In mei 2017 verschijnt bij uitgeverij SWP hun liedjes-prentenboek Voor alles een liedje, zingend de dag door met muziek en spel, kijk op www.swpbook.com/1965.

 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]