Hoeveel kinderen met een TOS zitten er in jouw groep?

In een peutergroep op een kindcentrum zit gemiddeld één kind met een TOS: oftewel een taalontwikkelingsstoornis. TOS is relatief onbekend maar heeft grote impact op het leven van een kind. Hoe eerder de behandeling start hoe groter de kans op herstel. Hoe pak je dit aan als pedagogisch professional?
Hoeveel kinderen met een TOS zitten er in jouw groep?


In de paar korte jaren dat kinderen zich in de voor- of vroegschoolse situatie bevinden, moeten ze op twee belangrijke ontwikkelingsgebieden werken aan een sterke basis: sociale vaardigheden (om goede relaties aan te kunnen gaan en vast te houden) en taalvaardigheden (om goed te kunnen communiceren en te slagen op alle onderdelen van educatie).

Ontdek in het boek Leren praten met plezier manieren om kinderen aan te sporen taal te gebruiken om te fantaseren, te onderhandelen, te plannen en problemen op te lossen. Duidelijk wordt hoe nauw taal en geletterdheid met elkaar zijn verbonden en hoe je kinderen kunt voorbereiden op geletterdheid, te beginnen in hun eerste levensjaren.

Op maandag 20 mei komt auteur van Leren praten met plezier (oorspronkelijk: Learning Language and Loving it) Janice Greenberg naar Nederland om te spreken op het congres Leren praten met plezier. Hanen gecertificeerde logopedisten begeleiden ouders en jonge kinderen met een taal- of spraakprobleem thuis, op school en in de kinderopvang. Op dit congres maak je kennis met verschillende Hanen-programma’s en ontdek je wat de verschillende programma’s nog meer te bieden hebben. Iedere deelnemer ontvangt deze dag een exemplaar van het boek Leren praten met plezier (t.w.v. € 57,00).

 

Boek Leren praten met plezier
Kijk voor meer informatie op www.swpbook.com/2061

Congres Leren praten met plezier
Kijk voor meer informatie op www.lerenpratenmetplezier.nl
 
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]