Kidsmenu 2.0

Niet alleen een frikandel en patat meer op het kindermenu, maar ook gezonde gerechten? Als het aan Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) ligt, kunnen kinderen straks in elk restaurant in Groningen een gezond én lekker kindermenu bestellen.
Kidsmenu 2.0

 

Een uitdaging voor restaurants, want de ervaring leert dat de meeste kinderen niet staan te springen om hun lekkere, maar ongezonde kindergerechten op te geven. Daarom organiseert SKSG in samenwerking met diverse partijen (zie kader) het project Kidsmenu 2.0, waarbij BSO-­kinderen zelf een gezond én lekker kindermenu bedenken dat diverse restaurants in Groningen voor minstens een jaar op de kaart zullen zetten.

Dat de ontwikkeling van een (on)gezonde leefstijl voor een groot deel al op jonge leeftijd begint, wordt gelukkig steeds beter bekend. Ouders vinden gezonde en bewuste voeding voor hun kinderen steeds belangrijker, en ook op kinderopvanglocaties wordt steeds gezondere voeding aangeboden. ‘Tijdens de eerste kennismaking op de kinderdagopvang merk je al dat steeds meer ouders nadenken over gezonde voeding binnen de opvoeding. Ouders geven bij het intakegesprek bijvoorbeeld al aan dat ze niet willen dat het kind te veel zoet aangeboden krijgt. En tien jaar geleden groeiden kinderen niet op met broodjes hummus of avocado, nu is dit de gewoonste zaak van de wereld’, aldus Sarah Koopman, pedagogisch medewerker bij SKSG.

Wil jij ook aandacht besteden aan gezonde voeding in de kinderopvang? Lees dan gauw het artikel in de Nederlandse wisselkatern van KIDDO 6 (2019)! Nog geen eigen KIDDO op je mat? Word nu abonnee!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]