Kinderopvangwerkgevers stemmen in met overgangscao

Leden van Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) hebben op 13 mei 2024 bijna unaniem ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de kinderopvang van 1 juli 2024 tot 31 december 2024. Eerder hadden de leden van Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) al ingestemd. Het is nu aan de leden van vakbonden CNV en FNV om de cao definitief te verklaren.


Na een uitgebreide toelichting door een afvaardiging van de BK-onderhandelingsdelegatie op proces en inhoud en op de gemaakte afspraken, konden leden vragen stellen. Vooral de meer uitgebreide reiskostenregeling en de extra roosterdag vroegen om extra toelichting. Hierna volgde de stemming.

Ramon Rikken, voorzitter onderhandelingsdelegatie BK: ‘Een prachtige score. Doel van de onderhandelingen was een cao voor een aantrekkelijke sector. De gemaakte afspraken zijn – in de context van de huidige en toekomstige arbeidsmarktkrapte – goed voor onze medewerkers, werkgevers én onze samenleving. Dat ook de leden dit als zodanig beoordelen, stemt me meer dan tevreden.’

 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]