Leren terwijl je aan het werk bent…

Permanente scholing – nooit klaar met school. De gemiddelde middelbare scholier griezelt bij de gedachte. Ook studenten aan opleidingen, van mbo tot universitair, zijn blij als ze klaar zijn met hun opleiding en aan het werk mogen. Aan het werk zijn is leuker. Maar leren terwijl je aan het werk bent is nog leuker. Vier collega’s vertellen over hun aanpak en resultaten: ‘De inhoud blijft beter hangen als je het op meer manieren aanbiedt.’
Leren terwijl je aan het werk bent…


Impuls: kansen creëren, kansen grijpen

Impuls is een kinderopvangorganisatie in Amsterdam met bijna zeventig vestigingen. Veel van de locaties van Impuls zijn gevestigd in de ‘probleemwijken’ van Amsterdam. Dat vraagt speciale kennis en competenties van de pedagogisch medewerkers. Waar het kan, werkt Impuls samen met basisscholen. Impuls noemt die samenwerking: kindercampus.
Anita Schreurs is manager kwaliteit bij Impuls en Christina Zwanenburg is pedagogisch medewerker op een van de voorscholen van Impuls. Hoe heeft Impuls het scholingsbeleid vormgegeven en wat betekent het scholingsbeleid van Impuls voor Christina?

Lees dit prortret én nog twee extra portretten van KindeRdam in KIDDO 6 (2018) vanaf pagina 13. Nog geen eigen KIDDO op je mat? Word gauw abonnee!

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]