Media Ukkie Dagen - Hoe draag je als pedagogisch medewerker bij aan een goede mediaopvoeding?

Ukkies gebruiken media thuis, maar de tablet wordt ook steeds vaker ingezet op de voor- en buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Hoe kun je als kinderopvang media bewust inzetten, zodat kinderen er veilig plezier aan beleven? De Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) zijn hét moment om hier aandacht aan te besteden.
Media Ukkie Dagen - Hoe draag je als pedagogisch medewerker bij aan een goede mediaopvoeding?


Ga samen met kinderen aan de slag met digitale boekjes en leuke apps, of ga met ouders en (professionele) opvoeders in gesprek over hoe je ukkies het beste kunt begeleiden met media.

Een van de dingen die je kan inzetten als pedagogisch medewerker is de Mediasmarties WegWijzer, ontwikkeld door Mediasmarties in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid. De twee WegWijzers (2-4 jaar, 4-6 jaar) sluiten aan bij het thema ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen en buiten. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is. Ook dagen we je uit om waar mogelijk de media samen te gebruiken. Daarmee zorg je voor de begeleiding die (jonge) kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. 

Mediamomentje van de dag
Tijdens de campagne krijgen ouders ook iedere dag een tip om een on- of offline ‘mediamomentje’ te creëren met hun kind. De tips en adviezen zijn laagdrempelig en direct toe te passen. Informeer ouders over het Mediamomentje van de dag, bijvoorbeeld door middel van sociale media, jullie nieuwsbrief of de website. In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media, teksten en inspiratie. Laat als kinderopvang zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen! 





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]