Meertalige kinderopvang als wettelijke mogelijkheid

Op 25 januari 2022 heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt dat het kabinet voornemens meertalige dagopvang structureel wettelijk mogelijk te maken.
Meertalige kinderopvang als wettelijke mogelijkheid

Dit besluit is genomen op basis van de resultaten uit het onderzoeksrapport van het MIND team over tweetalige kinderopvang in Nederland.

De komende tijd zal het ministerie een voorstel voor een wetswijziging uitwerken waarbij ook het gesprek wordt aangegaan met sectorpartijen en partijen die betrokken zijn bij toezicht en handhaving.

De organisaties die deelnamen aan het MIND onderzoek kunnen de tweetalige opvang voortzetten na afloop van het experiment in februari 2022. Organisaties die meertalige dagopvang willen aanbieden en die niet deelnamen aan het experiment, moeten wachten tot de wetswijziging is doorgevoerd. Deze organisaties kunnen in de tussentijd wel gebruik maken van artikel 1.55, tweede lid, van de Wet kinderopvang, indien zij kinderen van een andere herkomst opvangen.

Het besluit van het kabinet wordt door Directeur Kinderopvang Tuncay Uyanik van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toegelicht in een livestream. In deze livestream van 28 januari 2022 worden ook de onderzoeksresultaten van het MIND onderzoek besproken. Het besluit van het kabinet wordt ook toegelicht in een brief. Deze leest u hier.

 

Heeft u als professional te maken met meertaligheid? Bekijk dan onderstaande boektitels.

 

Meertalig opvoeden

Marinella Orioni
€ 20,00  |  ISBN 9789088509889 |  240 pagina's 

Lees meer & bestel!

 



 

Het meertalige kind

Marinella Orioni
€ 25,00  |  ISBN 9789088509872 |  240 pagina's

Lees meer & bestel! 
 




 

Hoeveel talen spreek jij?
Wat je altijd al wilde weten over meertaligheid

Marinella Orioni
€ 17,00  | ISBN 9789085600671 | 88 pagina's 

Lees meer & bestel!
Bekijk ook het bijbehorende webinar. Dit boek krijgt u GRATIS bij deelname!





Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]