Na coronabesmetting niet meer de hele klas naar huis

Vanaf 20 september hoeft een basisschoolklas niet meer naar huis als een kind besmet blijkt te zijn met corona. Op een corona-persconferentie kondigde het kabinet aan dat deze maatregel ‘te zwaar’ is geworden. Afgelopen weken werden verspreid over het land tientallen kindgroepen en basisschoolklassen naar huis gestuurd vanwege coronabesmettingen.
Na coronabesmetting niet meer de hele klas naar huis

Voortaan kijkt de GGD, samen met de ouders van een besmet kind, met wie er nauw contact is geweest en vervolgens worden maatregelen op maat geadviseerd. Als er meerdere besmettingen zijn binnen een klas, kan de GGD nog wel adviseren de hele klas naar huis te sturen.

De PO-Raad is blij met de versoepelingen. Wel benadrukt de raad dat scholen goede begeleiding moeten krijgen van de GGD in het bepalen wie er wel en niet naar huis moet na een besmetting in de klas. Als leraar kun je moeilijk bepalen wat nu precies ‘veel contact’ is, vindt de PO-Raad.

Andere basisregels zoals testen bij verkoudheidsklachten, en in quarantaine na een positieve test, blijven wel gelden voor leerlingen en leraren. Over de nieuwe maatregelen voor kinderen van 0 tot 12 hebben oudervereniging BOinK en de Jeugdartsen Nederland een nieuwe beslisboom gemaakt.

 




Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!



[ ADVERTENTIE ]