Op de cover: Tess (3 jaar)

Marieke de Jong (46) is bijna 14 jaar gastouder in Wilnis. ‘Het werk als gastouder is afwisselend, elke dag brengt weer wat nieuws. Gastouderopvang is een kleine en persoonlijke manier van opvang. Ik vind het waardevol om een warme omgeving te creëren voor kinderen.
Op de cover: Tess (3 jaar)

 

Doordat de opvang klein is, voelt het voor kinderen en ouders heel persoonlijk. Ook de band met Gastouderbureau Kind en Co is persoonlijk. Voor gastouders organiseren ze regelmatig leerzame informatieavonden over allerlei interessante onderwerpen. Ook is er jaarlijks een EHBO-training. Op een van die avonden ontmoette ik een ervaren collegagastouder uit een dorp verderop. We hadden meteen een klik en werden niet alleen collega’s, maar ook goede vriendinnen. Ik werk met een antroposofische inslag, dat wil zeggen dat ik het jaar “ritme” geef door de jaarfeesten, die we uitbeelden met een seizoenstafel. Met de seizoenen spelen prikkelt de fantasie en dat is een stimulans voor taalontwikkeling en creativiteit. Ons hondje Elsje hoort er ook helemaal bij. Zij is dol op de kinderen en de kinderen op haar. Ik heb ze betrokken bij de komst van Elsje door er een thema van te maken. We kregen eigenlijk met z’n allen een puppy.’

‘Op de cover staat mijn buurmeisje Tess (3). Tess is lief voor baby’s, speelt leuk met leeftijdsgenootjes, maar komt ook graag even met mij kletsen. Ze vertelt vaak over de honden en de paardjes van haar opa en oma. Tess is vrolijk en energiek. Ze danst en zingt het liefst de hele dag!

Lees het hele online nummer op Kinderopvangkennis.nl of  word abonnee! 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]