Op de cover: Vala (3,5)

Atie Visser (59) is al 25 jaar peuterspeelzaalleidster bij Stichting Kinderopvang Heerhugowaard. ‘Ik doe dit werk met heel veel plezier en ga elke dag graag naar mijn werk. In de loop der jaren heb ik veel peuters onder mijn hoede gehad. Mijn allereerste peuters zijn nu inmiddels 28 jaar. Het allerbelangrijkste van mijn werk vind ik dat de kinderen zich veilig moeten voelen bij ons, dan komt hun ontwikkeling vanzelf. Ooit heb ik een blind meisje in mijn groep gehad dat zonder extra begeleiding gezellig bij ons was. Zij wist zich prima te vermaken en ook de andere kinderen speelden leuk met haar.
Op de cover: Vala (3,5)


Samen met mijn collega probeer ik een fijne band met de ouders op te bouwen. Ik steek veel tijd in de oudergesprekken omdat ik graag wil weten hoe de thuissituatie is. Ook mogen ouders altijd even blijven spelen of een boekje lezen om het afscheid makkelijker te maken. Maar kinderen zijn tegenwoordig steeds meer gewend om even zonder papa of mama te zijn, omdat ouders vaker beiden werken. Ze zijn ook sneller toe aan iets nieuws en hebben meer uitdaging nodig. Daarom gaan ze ook graag naar de peuterspeelzaal. Dit is een VVE-locatie: we bieden Voor- en Vroegschoolse Educatie om vooral de taalontwikkeling te stimuleren. Iedere groep bestaat uit acht “reguliere” kinderen en acht kinderen die de Nederlandse taal nog niet (genoeg) beheersen. Ze leren veel van elkaar, erg mooi om te zien. Onze stichting werkt ook steeds meer samen met scholen om een doorgaande lijn te kunnen bieden voor kinderen van 0 tot 12. Dat vind ik ook een goede ontwikkeling.
Op de cover staat Vala: een ontzettend lief, rustig en sociaal meisje. Ze heeft een enorme woordenschat en veel fantasie. Met haar vriendje Roan speelt ze uren in de poppenhoek, samen koken, samen tafel dekken, hele gesprekken worden er gevoerd… Binnenkort wordt Vala grote zus, we zijn benieuwd hoe ze dat zal vinden!’

 

 

 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]