Op een onbewoond eiland | Gratis hoofdstuk & spelzeil voor thuis!

Hoe overleef je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? Het bekende verhaal van Robinson Crusoe spreekt nog altijd tot de verbeelding en delen ervan vormen in dit boek een uitdagende rode draad. Robinson, en met hem de kinderen, komen voortdurend voor vragen en problemen te staan die hen inspireren om tot oplossingen te komen. Lees snel verder voor een gratis hoofdstuk uit het boek en om het Op een onbewoond eiland-spelzeil te downloaden!
Op een onbewoond eiland | Gratis hoofdstuk & spelzeil voor thuis!


Klik op onderstaande afbeelding om een gratis hoofdstuk te downloaden:

Lees samen het verhaal en bespreek het verhaal aan de hand van de voorbeeldvragen. Kies daarna één of meerdere activiteiten rondom het thema 'eiland'. Veel plezier!

Gratis download van spelzeil
Op een onbewoond eiland Spelzeil is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar. Daarnaast zijn er plusvragen voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Klik op de onderstaande afbeeldingen om de gratis printbare versie van het spelzeil en de vragenkaartjes te downloaden:

 

Download hier de spelregels!

De spelers zijn schipbreukelingen die aanspoelen ‘Op een onbewoond eiland’. Het doel is om van het eiland af te komen maar hiervoor moeten de spelers eerst leren hoe ze op het eiland moeten overleven.

Dit doen ze door 6 verschillende kaartjes te verzamelen. Daarna mogen ze ontsnappen met het vlot. Er zijn doe-, denk-, praat- en plusvragen binnen de thema’s voedsel, onderdak, water, vuur, gezelschap en Robinson zelf.

Bestel hier het echte spelzeil

Bestel hier het boek!

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]