Ouders laconiek over coronamaatregelen op scholen

Een meerderheid van de ouders is geen voorstander van extra coronamaatregelen op school. Zo blijkt uit een representatief online-onderzoek van het Landelijk Ouderpanel, waar 1142 ouders aan mee hebben gedaan, met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Het ouderpanel is een initiatief van Ouders & Onderwijs en Opvoedinformatie Nederland.
Ouders laconiek over coronamaatregelen op scholen

Ouders vinden met name het verplichten van een mondkapje (77 procent) en het opnemen van de temperatuur van kinderen (76 procent) geen wenselijke maatregel. Ook zien ze weinig in het houden van 1,5 meter afstand of het halveren van de klassen. Er is wel een verschil tussen de basisschool en de middelbare school. Ouders met kinderen op de middelbare school pleiten iets vaker voor strengere maatregelen dan ouders met kinderen op de basisschool.

Wel vinden ouders dat er goed geventileerd moet worden en dat scholen moeten investeren in een goed werkend ventilatiesysteem. Opvallend is dat 34 procent van de ouders niet weet of de ventilatie op school goed functioneert. Elf procent denkt dat het (zeer) slecht geregeld is, 42 procent denkt dat het goed geregeld is.

'Kans op besmetting laag'
De meeste ouders schatten het risico op coronabesmetting op school laag in (61 procent). Elf procent maakt zich wel flinke tot ernstige zorgen en vindt het risico (te) groot. Ouders van kinderen op de middelbare school maken zich meer zorgen dan ouders van kinderen op de basisschool. Op de middelbare school ziet 44 procent van de ouders een risico op coronabesmetting op school, tegenover 29 procent van de ouders op de basisschool.

'Gewoon naar school'
De meeste ouders (52 procent) willen dat hun kind de komende tijd – zolang de coronacrisis nog duurt – gewoon naar school gaat en alle lessen op school volgt. Iets meer dan 20 procent zou graag een combinatie van fysiek op school en les op afstand zien. De ouders op de middelbare school zien meer in een combinatie van fysiek les en onderwijs op afstand (31 procent) dan ouders met kinderen op de basisschool (17 procent), zo blijkt uit het onderzoek.

 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]