Pedagoog prof. Micha de Winter: Voeden we kinderen te individualistisch op? (video)

Ouders van nu krijgen regelmatig het verwijt hun kinderen te beschermend op te voeden. Het kind staat centraal en moet optimaal worden voorbereid op onze steeds competitievere samenleving. Creëren we daarmee een generatie die te individualistisch is en niet met tegenslag kan omgaan? Pedagoog prof. Micha de Winter van de Universiteit van Utrecht (UU) pleit voor een opvoedstrategie met meer oog voor anderen in de samenleving. Dat vertelde hij onlangs tijdens een lezing op Studium Generale Universiteit Utrecht van de UU.
Pedagoog prof. Micha de Winter: Voeden we kinderen te individualistisch op? (video)

Ook gaat hij onder andere in op de beeldvorming over de jeugd en wat blijkt: negatieve beeldvorming over de jeugd is van alle tijden. Zelfs in 1529 vond men hier al wat van.

 Micha de Winter is auteur van meerdere boeken, waaronder het recent verschenen Medemenselijk opvoeden. Samenlevingspedagogiek voor een hoopvolle en daadkrachtige generatie. In deze lezing haalt hij ook meerdere keren het boek aan, waarin hij pleit hoe samenlevingspedagogiek jonge mensen kan helpen om met elkaar aan een zinvol, hoopgevend en humaan toekomstperspectief te werken.

Eerder schreef hij onder andere (mee aan) Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding (7e druk) en Het kind als spiegel van de beschaving.

Bekijk hieronder het optreden van de winter tijdens de Studium Generale Universiteit Utrecht van 11 maart.  

Bron video:  Studium Generale Universiteit Utrecht: https://www.youtube.com/watch?v=GZTkd6H5RW0

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]