Redactioneel KIDDO 3 (2021). Leerschool

Ik weet niet of het mijn leeftijd is of de tijdgeest, maar steeds meer van mijn vriendinnen gaan weer studeren. Onlangs deed een vriendin een master kunstgeschiedenis, een ander rondde een studie wiskunde af. Twee vriendinnen die in het onderwijs werkzaam zijn, zitten midden in hun master cultuureducatie. En dan was er nog die vriendin die stopte met haar webshop en aan de lerarenopleiding Nederlands begon.
Redactioneel KIDDO 3 (2021). Leerschool


Ik roep zelf al jaren dat ik ooit nog weleens de pabo zou willen doen, zodat ik in mijn werk meer direct contact met kinderen kan hebben. Maar het is er nog nooit van gekomen…In deze opleidingspecial van KIDDO komen verschillende studenten aan het woord. Eerlijk gezegd krijg ik ook van die ervaringsverhalen weer zin om aan een opleiding te beginnen. Die onrust zal wel blijven. Er is ook zoveel leuks te leren!

Gelukkig leer ik ook door het interviewen van allerlei verschillende mensen. Voor een artikel over afscheid, dood en rouw bij jonge kinderen interviewde ik een rouwspecialist. Ook sprak ik met een gastouder die tot twee keer toe afscheid moest nemen van een kindje dat bij haar op de opvang zat. Het was een bijzonder openhartig gesprek, waar iedere gastouder of pedagogisch medewerker hopelijk iets aan heeft. Want op zulke ingrijpende gebeurtenissen kun je je in je opleiding moeilijk voorbereiden. Het leven zelf is hier de leerschool.

Esther Smid, Hoofdredacteur Nederland

Lees het hele online nummer op Kinderopvangkennis.nl (meer lezen op dé kennisbank voor de kinderopvang? Overweeg eens een abonnement), bestel hier het nummer in print, of  word KIDDO-abonnee

 

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]