Stint-fabrikant ontslaat alle personeel

Het bedrijf achter de Stint is zo goed als failliet, zegt eigenaar Edwin Renzen tegen de NOS. De maker van de elektrische bolderkar kan niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen en heeft daarom al het personeel ontslagen.
Stint-fabrikant ontslaat alle personeel


In 2018 kwamen bij een ongeluk met de Stint in Oss vier kinderen om het leven. Een maand later haalde minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het voertuig van de weg. Ze wil de Stint pas weer goedkeuren als is vastgesteld dat het voertuig veilig is. Renzen zegt tegen de NOS dat hij de afgelopen jaren alles heeft gedaan om de opvolger van de Stint, de BSO Bus, aan de veiligheidseisen te laten voldoen.

Toch oordeelde Van Nieuwenhuizen in juli dat ze nog een extra onderzoek wilde laten doen om de veiligheid te garanderen. Volgens Renzen heeft de minister het proces de afgelopen jaren continu vertraagd en de veiligheidseisen steeds verder aangescherpt. Daarom zit hij zonder inkomsten en moet hij het personeel ontslaan. De Stint-eigenaar zegt dat het concept van de elektrische bolderkar voor de kinderopvang wel blijft. Na goedkeuring wil Renzen de productie weer opstarten. Volgens hem is de kinderopvangbranche achter de Stint blijven staan en heeft hij 1500 bestellingen voor nieuwe voertuigen in de orderportefeuille.

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]