Vluchtelingenkinderen

Ook in de kinderopvang is dat nu een actueel thema: kinderen van ouders op de vlucht en in ons land opgevangen. En als je als kinderdagverblijf of BSO met kinderen te maken krijgt uit een andere cultuur die ook de Nederlandse taal niet machtig zijn, is daar toch een flinke inspanning nodig.
Vluchtelingenkinderen

 

 

Het Nederlands Jeugd Instituut heeft smen met partners in 2019 een aantal handzame kennisbrochures uitgegeven over de verschillende kanten rond de opvang van vluchtelingenkinderen: wat is er te weten over de landen van herkomst, hoe om te gaan met anderstaligheid of opvallend gedrag en hoe kun je het beste omgaan met de ouders?

De brochures zijn gratis en ook hier te vinden. 
Reacties op dit artikel:


Marieke Groenewold
10 januari 2020 - 12:28


Wat een prachtig redactioneel stuk van Wouter Bulckaert. Getuigd van inzicht in de ander, de andere ander, die meestal niet dezelfde kansen krijgt. Dat is zo en we moeten onze ogen daar niet voor sluiten. Wouter opent ze weer even en we moeten hier kritisch in blijven naar onszelf, onze eigen keuzes die we vaak heel onbewust maken, maar die niet helemaal rechtvaardig zijn, hoe onbedoeld ook. Dank hiervoor Wouter!


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]