Wat te doen bij ongelukjes van je kinderen?

Welke ongelukken er kunnen voorkomen bij kinderen en wat te doen

Kinderen kunnen nogal eens ongelukjes hebben. Soms vallen deze mee en soms zijn deze van ergere aard, waardoor er meteen passende zorg nodig is. Daarom is het ook belangrijk om de zorgverzekering goed op orde te hebben en de beste aanbieder te zoeken via zorgkiezer.nl. Zo is je kind altijd verzekerd van de beste zorg. In dit artikel vertellen we je meer over de soorten ongelukken van ernstige aard waar een kind mee te maken kan krijgen.

Wat te doen bij ongelukjes van je kinderen?


Brandwonden

Wanneer je kind zich verbrand aan kokend water of en hete pan, is het belangrijk de plek minimaal 10 minuten onder lauw water te houden. Ook kun je je kind meteen onder de douche zetten. Gebruik echter geen ijskoud water, omdat dit de huid nog meer zal beschadigen. Bij ernstige brandwonden dien je direct contact op te nemen met het ziekenhuis.

Kneuzingen en botbreuken

Kinderen kunnen ook regelmatig iets kneuzen of breken. Wat er precies aan de hand is, zal niet altijd even duidelijk zijn. Bij een breuk zal je kindje vaak veel pijn hebben en zal het lichaamsdeel in een andere stand opzwellen. Het beste wat je kunt doen, is direct de ambulance bellen. Zij kunnen meteen iets voor je kind betekenen en daarom zijn goede zorgverzekeringen voor 2022 ook zo belangrijk. Als je kind een kneuzing heeft, zal je meteen een zwelling zien met eventueel een bloeduitstorting. Het beste kun je de zwelling 10 minuten koelen met een doek met ijsklontjes of lauw stromend water.

Hersenschudding

Wanneer je kindje een klap op zijn hoofd heeft gehad, dan kan het zijn dat hij of zij last krijgt van overgeven, hoofdpijn, verwardheid en sufheid. De kans is dan groot dat je kind een hersenschudding heeft. Indien dit het geval is, moet je controleren of ook de nek van je kindje beschadigd is. Is dit zo, dan kun je het beste de ambulance bellen. Ook als je kind bewusteloos is. Mocht je kind geen schade aan zijn/haar nek hebben, dan kun je het beste elk uur controleren hoe het met je kindje is.

Vergiftiging

Het kan ook zijn dat je kind met vergiftiging te maken krijgt. Zo kan je kind per ongeluk schoonmaakmiddelen drinken of eten als deze niet goed afgesloten zijn. Dit kan zorgen voor blaren op de lippen, hevige buikpijn en overgeven. Mocht je het idee hebben dat je kind giftige stoffen heeft binnen gekregen, dan kun je het beste direct 112 bellen. Er zal je dan direct worden verteld wat je moet doen, wat tevens afhankelijk is van de middelen die je kind ingenomen heeft.

Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]