Wat wil en kan het kind?

Bij integraal kindcentrum (IKC) Laterna Magica in Amsterdam coachen ze elk kind in zijn of haar eigen ontwikkelingstocht. De coaches dagen kinderen uit om zelf keuzes te maken en ondersteunen en prikkelen de kinderen. Unitleidsters Marik Broere en Rhodé van den Born leggen uit hoe belangrijk deze begeleiding op maat is, óók voor de allerjongsten.
Wat wil en kan het kind?

 

IKC Laterna Magica is een Integraal Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Er wordt gewerkt volgens één pedagogische visie met doorgaande ontwikkelingslijnen. ‘Laterna Magica biedt kinderen een krachtige leeromgeving’, vertelt Marik. ‘We investeren in het jonge kind door het aanbieden van “Natuurlijk Leren” in interactie met de echte wereld. Zo geven we kinderen inzicht in de wereld om hen heen en bereiden we ze voor op de uitdagingen van later. Hierbij staat de brede ontwikkeling van het kind centraal. Er zijn overal onderzoeksmogelijkheden voor kinderen gecreëerd. Ieder kind volgt een eigen leer-ontwikkelingslijn en werkt vanuit een persoonlijk ontwikkelingsplan in een unit. De kinderen worden begeleid door een team van vaste coaches. Ons uitgangspunt is dat je altijd leert en dat kinderen ook veel van elkaar leren. De coach is er om kinderen daarbij te ondersteunen en aan te moedigen een volgende stap te nemen. Ons startpunt is datgene wat het kind kan en wil. De eigen motivatie is namelijk de beste start voor het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.’

Wil je ook aan de slag met een op maat gemaakt begeleidingstraject voor kinderen? Of ben je nieuwsgierig hoe het er in IKC Laterna Magica aan toe gaat? Pak dan meteen je KIDDO 5 (2019) erbij of lees het online artikel hier!
Ben je nog niet geabboneerd? Word dan gauw abonnee!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]