'Wie met kinderen werkt, kan écht het verschil maken'

Het zijn drukke tijden voor basisschooljuf Daisy Mertens (31). De afgelopen weken haastte ze zich van talkshow naar interview naar fotoshoot, en weer terug naar haar leerlingen in Helmond. Je schopt het tenslotte niet elke dag tot de finale van de Global Teacher Prize. Mertens wil dat het 'het nieuwe moraal' wordt om kinderen structureel een stem te geven. Met die missie viel ze op bij de jury. En als je het haar vraagt, is die in de kinderopvang minstens zo belangrijk als in het klaslokaal.
'Wie met kinderen werkt, kan écht het verschil maken'


'Lieve juf Daisy. Ik ben heel blij voor je en je verdient het. Je bent niet alleen juf maar ook een beetje familie. Je bent het hart van onze school en door jou ben ik heel erg gegroeid. Dank je. Love always.' Mertens straalt als ze de briefjes laat zien die haar leerlingen uit groep 7 (vijfde leerjaar in Vlaanderen, red.) van brede basisschool De Vuurvogel voor haar geschreven hebben. 'Dit is toch de belangrijkste waardering die je kunt krijgen?'

Het was ergens in januari toen het nieuws haar bereikte. Uit de tienduizend aanmeldingen voor de prestigieuze Global Teacher Prize die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste leraar van de wereld, waren vijftig kanshebbers geselecteerd. Mertens was er een van. Half februari werden de tien finalisten bekend gemaakt. Wederom stond de naam van de Helmondse juf in het rijtje. Nooit eerder kwam een Nederlandse leerkracht zo ver. Geweldig, natuurlijk vindt ze dat. En vanzelfsprekend wil ze erover praten. Als je haar maar met rust laat als ze voor de klas staat. Want die dagen zijn voor de kinderen, en voor niemand anders.

Elke dag in de opvang is druk, gevarieerd en vol kinderen die van alles van je verwachten. Je hebt er je handen al vol aan. Hoe zorg je dat al die kinderen ook nog eens écht ziet en betrekt bij de groep? In dit artikel geeft Mertens zes concrete tips voor de kinderopvang. Je vindt de tips in het artikel vanaf pagina 10 in KIDDO 3 (2019)!

Nog geen eigen KIDDO op je mat? Word gauw abonnee!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.Menu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen![ ADVERTENTIE ]